Grex Medical

BD

ChloraPrep

ChloraPrep on lääkevalmiste, joka sisältää klooriheksidiiniglukonaattia sekä isopropyylialkoholia liuoksena (ChloraPrep 20mg/ml/0,70ml/ml). Sitä käytetään ihon desinfiointiin ennen ihoa läpäisevää hoitotoimenpidettä. ChloraPrepit on yksittäinpakattu steriilipakkauksissa oleviin kertakäyttöisiin levittimiin, joilla ihon desinfiointi voidaan suorittaa nopeasti ja vaivattomasti. Valmiste on laajalti käytössä mm Yhdysvalloissa, Englannissa ja Australiassa ja sen vuosittainen myynti ylittää pelkästään USA:ssa 100 miljoona dollaria.

PleurX

PleurX on syöpäpotilaan pleura-ja ascitesnesteen poistoon tarkoitettu katetri-pullosysteemi, jossa potilas voi itse tai kodinhoidon avulla tyhjentää pleura-tai peritoneaaalitilassa olevan nesteen kotona. Katetri asennetaan potilaaseen sairaalassa joko thorax tai yleiskirurgin toimesta (nykyään usein myös onkologin). Tämän jälkeen nesteiden tyhjennys tapahtuu potilaan itsensä tai kotihoidon toimesta kotona. Alipaineistetut pullot toimitetaan potilaan omaan terveyskeskukseen, mistä ne voidaan helposti joko itse hakea tai toimittaa potilaan kotiin tyhjennystä varten. Tyhjennysten välissä katetri laitetaan rullalle vatsan päälle ja se suojataan vedenpitävällä vacum tyyppisellä suojapeitteellä, jolloin esimerkiksi suihkussa käymistä ei ole rajoitettu. Kotityhjennys on helppoa ja se mahdollistaa usein tapahtuvan pleura tai ascitesnesteen poiston, mikä helpottaa potilaan oloa nopeasti ja tehokkaasti. Potilaat säästyvät myös tyhjennyksiin liittyvistä sairaalakäynneistä, mikä lisää heidän elämänlaatuaan ja vähentää niihin liittyvää infektioriskiä. PleurX säästää myös sairaaloiden resursseja vapauttaen tilat ja hoitohenkilökunnan muihin hoidollisiin toimenpiteisiin.

 • PleurX-ohjevideo (Youtube): katso

  PleurX-käyttöohje (ascites-neste, PDF): lataa

  PleurX-käyttöohje (pleura-neste, PDF): lataa

 • Safe-T-Centesis

  Safe-T-Centesis -katetri /dreeni on laite, jolla voidaan vähentää ihon läpi tehtävien pistosten/kanavointien riskejä sekä lisätä potilastyytyväisyyttä ja toimenpiteiden joustavuutta. Safe-T-Centesis on luonteeltaan okluusio-resistentti, silikoonipäällysteinen "pigtail" katetri, mikä mahdollistaa turvallisen ja anatomisesti itseohjautuvan sisäänviennin.

  Arista

  Tärkkelyksestä synteettisesti valmistettu hemostaatti, joka on helppo ja yksinkertainen käyttää. Se ei tarvitse jääkaappisäilytystä eikä sitä tarvitse sekoittaa ennen käyttöä. Hyytymisprosessi alkaa heti kontaktista, riippumatta siitä, mikä potilaan koagulaatiostatus on. Täysi hemostaasi saavutetaan minuuteissa ja sitä voi käyttää myös koviin ja vaikeasti saavutettaviin pintoihin. Se poistuu elimistöstä 24-48 tunnissa. Arista on turvallinen käyttää ja sillä onkin kymmeniä miljoonia käyttäjiä vuosittain maailmanlaajuisesti. (ei sovellu neuro- eikä silmäkirurgiaan)

  Avitene

  Aktiivinen, imevä, kollageeni hemostaatti, joka hyödyntää potilaan omaa veren hyytymismekanismia. Se on helppokäyttöinen ja soveltuu kaikkiin operaatioihin, joihin pintahemostaatit on indisoitu, mukaan lukien urologia ja neurokirurgia. Siitä on useita valmistemuotoja ja sitä on käytetty maailmalla menestyksellä jo 40 vuotta. Siitä löytyy myös yli 200 tutkimusta.

  Progel

  Ainoa seelantti, joka on indisoitu erityisesti Pleuran ilmavuotoihin. Progel kiinnittyy viskeraalipleuraan 15-30 sekunnissa, muodostaen vahvan ja joustavan hydrogeelikalvon. Progeliin liittyy merkittävästi pienentynyt postoperatiivinen ilmavuotoriski sekä vähentynyt sairaalavuorokausien määrä!

  ClipVac

  Ihokarvaleikkuri, joka imee karvat pois iholta leikkauksen yhteydessä. ClipVac vähentää kirurgisten operaatioiden infektioriskiä sekä pitää leikkausalueen siistinä.